web counter  

"Biljnim preparatima travarke Vezirke Sjerotanović, uklonila sam miom na maternici. izliječila neprohodne jajovode i riješila problem neplodonosti".

Kada su se prije devet i po godina vjenčali, T.L. i njen suprug ni slutili nisu da im predstoji dugotrajna borba za potomstvo. bili su ludo zaljubljeni i puni entuzijazma, a za potpunu sreću nedostajalo je dijete. Ali, kao što obično biva, ono što se žarko želi, teško se dobija.

"Uprkos svim naporima, nikako

nisam uspjevala da ostanem u

drugom stanju. To nas je čudilo,

međutim, ni na kraj pameti nije

nam bilo da neko od ima proble-

ma sa neplodnošću. Mislili smo

da smo preopterečeni željom da

dobijemo bebu i da nam to zato ne uspjeva. Zbog toga smo odlučili da se opustimo i pustimo stvari da idu svojim tokom"...

pruča Tanja koja je punih šest godina strpljivo čekala da ostane u blagoslovenom stanju, a onda je zatražila medicinksu pomoć. "Kada sam shvatila da je vrag odnio šalu, rješila sam da započnem ispitivanja. Otišla sam kod svog ginekologa, koji je uradio testove ovulacije, hormonske profile, snimio matericu i jajovode. Na osnovu toga, ustanovio je da imam neprohodne jajovode i da zbog toga ne može da dođe do začeća. Iako mi nije bilo nimalo lako kad sam čula dijagnozu, tješilo me je to što sam saznala uzrok steriliteta", priča Tanja.

Tanja se dva puta podvrgnula vantjelesnoj oplodnji, međutim, ova metoda u njenom slučaju nije dala željene rezultate. "Postupak je bio standardan i rezultat je bio isti oba puta. Prije intervencije sprovodila sam hormonsku terapiju, kako bi se podstakla pojačana proizvodnja jajnih ćelija, a nakon toga izdvajali su mi najkvalitetniju jajnu ćeliju, oplodili je u spoljašnjim uslovima i vračali u matericu. Zatim sam mirovala i čekala rezultate... Poslije petnaest dana, usljedio je test za rano utvrđivanje trudnoće, ali, na moju veliku žalost, rezultati su oba puta bili negativni", otkriva Tanja.

Dok se pripremala za treću oplodnju i obavljala redovna ispitivanja, Tanja je saznala da ima miom na materici. "Doktro mi je saopštio da imam dobročudni tumor, veličine 1,5 cm, koji mora da se odstrani hiruškim putem. Ta vijest me je veoma potresla, međutim, nisam imala vremena za očajavanje. Željela sam da mi što prije uklone miom, kako bih ponovo mogla na oplodnju. Zbog toga sam, bez oklijevanja, poslušala doktora i pristala na operaciju. Međutim, pošto nije bilo slobodnih termina, stavili su me na listu čekanja", prisjeća se ona.

U međuvremenu, Tanja je od jedne poznanice čula da preparati Vezirke Sjerotanović pomažu u borbi protiv neplodnosti i odlučila je da ih isproba. "Pozvala sam travarku i detaljno joj ispričala istoriju svoje bolesti, a potom sam joj mailom poslala sve medicinske nalaze. Na osnovu toga, odredila mi je složenu biljnu terapiju. Dala mi je tinkturu 'Zlatne kapi od prirode' čiji je jedan od glavnih sastojaka pelin, koju sam koristila tri puta dnevno prije glavnih obroka. Uz to,

dobila sam i dvije čajne mješavine

'Sedef' koji je za liječenje mioma i

'Majčinska radost' za plodnost, u čiji

sastav, imeđu ostalog ulaze hajdučka

trava i matičnjak. 'Sedef' sam pila to-

kom dana u gutljajima umjesto vode

, a 'Majčinska radost' ujutro i uveče.

Osim toga, dobila sam i kremu koja

je u sastavu imala čuvarkuću i prir-

odne masti, kojom sam svako veče,

nakon tuširanja, mazala genitalije", objašnjava Tanja postupak liječenja.

Zahvaljujući ovim preparatima, za nepuna dva mjeseca uklonila je miom. "Poslije sedam nedjelja otišla sam na reodvnu kontrolu, a rezultati su ovog puta bili fantastični. Ginekolog je konstatovao da je dobročudni tumor potpuno iščezao i otkazao je operaciju", ističe naša sagovornica koja se nakon tog uspjega zarekla da će koristiti biljne preparate sve dok ne zatrudni.

Prirodnu terapiju Tanja je sprovodila šezdeset osam dana, nakon čega je napokon zatrudnjela. "Kada sam shvatila da mi je menstruacija izostala, odmah sam pomislila da sam u drugom stanju. Otrčala sam u apoteku, kupila test i uradila ga. Poslije nekoliko sekundi, pojavile su se dvije crte i počela sam da plačem od sreće. Čim sam došla sebi od šoka, pozvala sam supruga, mamu i Vezirku i saopštila im radosnu vijest. Njihova reakcija takođe je bila burna, puna emocija, suza i smjeha", pripovjeda Tanja i nastavlja. "Trudnoću sam iznjela bez ikakvih problema, a i porođaj je protekao u najboljem redu. U Martu ove godine na svijet sam donijela prekrasnu djevojčicu, našu Linu. Od toga dana život nam je dobio novi smisao", zadovoljno završava svoju priču Tanja L.

Zauvjek ču biti zahvalna Vezirki što mi je uz pomoć svog poznavanja ljekovitog bilja, pomogla da ostvarim dugogodišnju želju".

 

Tekst napisala Milena Pilipović (magazin 'Lekovito bilje')

 

 

 

 

 

Nazad >< Sljedeča

Firma ljekobilje 'Amila' - Travarka Vezirka Sjerotanović

Prirodno liječenje, zdravlje i ljepota

Home

O travarki Vezirki Sjerotanović

Proizvodni program

Foto galerija

Istinite priče

Savjeti i recepti

Index ljekovitog bilja

Kako doći do proizvoda

Bajro Šuman

Zamalo da ostanem slijep

Muamera Kudra

Nisam mogla ni ustati iz kreveta sama

Nelis Bečević

Hijetalna hernija mi je zamalo život upropastila

Amela Ferhatović

Kontaktni dermatitis

Senada Zukić

Istinita priča jedne žene koja je mislila da nikada neče pobjediti kamenje u žuči

Murat Uzunović

Drugi su tvrdili drugačije, a ja sam ipak dijabetes doveo u red

Remzija Husović

Jednom kad te otvore, ništa te ne sastavi

Esma Uzunović

od želuca nisam mogla jesti, spavati a ni živjeti