web counter  

Fitoterapijom sam ublažila ateroslerozu

˝Zahvaljujući biljnim preparatima, za nepunih mjesec dana poboljšala mi se cirkulacija, a smanjila su mi se i zadebljanja na zidovima krvnih sudova˝, ističe Muamera Kudra iz Sarajeva

Šezdesetosmogodišnja Muamera Kudra

iz Sarajeva i njen suprug Zijah dan oba-

vezno započinju čašicom vina kuhanog

sa biljnom mješavinom, a redovno konz-

umiraju i piju biljne mješavine. Fitotera-

pija je pomogla Muameri da stanji zade-

bljanja na krvnim sudovima i poboljša

cirkulaciju krvi, a Zijah je nakon velikog

pada imuniteta uspio da ojača organizam.

IZNENADNE VRTOGLAVICE

Prije godinu i po dana Muamera Kudra dobila je jaku vrtoglavicu. U početku, napadi su se javljali jednom nedeljno, ali su vremenom postali toliko učestali da više nije mogla da se stara o sebi. ˝U tim momentima sve bi mi potamnjelo pred očima, slika bi se odjednom udvostručila i počela da treperi. To je trajalo samo nekoliko sekundi, ali bilo je toliko neprijatno da se činilo kao vječnost. Glava me je poslije nesnošljivo boljela, osječala sam užasnu slabost i konstantno sam ležala˝, priča Muamera koju je suprug, kad bi ustala iz kreveta, morao u stopu da prati.

LIJEČENJE BEZ REZULTATA

Muamera je odmah otišla kod ljekara, koji je predložio detaljna ispitivanja. Prvo ju je pregledao oftamolog, pa neurolog, a zatim je uradila i CT glave. Na osnovu ovog snimka, doktor joj je dijagnosticirao aterosklerozu i odredio terapiju. ˝Više od godinu dana striktno sam se držala doktorovih upustava, mirovala sam, hranila se zdravo i pila po šaku lijekova dnevno. Međutim, poboljšanja nije bilo, vrtoglavice su postajale sve učestalije˝, priča gospođa Kudra.

GASTRITIS KAO POSLJEDICA TERAPIJE

Zbog pretjerane upotrebe lijekova, Muamera je dobila gastritis. ˝Pored sve muke, počela sam da osječam bolove u stomaku, često sam povračala, pa sam ponovo morala kod doktora. Snimili su mi želudac i utvrđeno je da bolujem od gastritisa. Ispostavilo se da su mi hemijske supstance iz tableta oštetile sluzokožu želuca, pa sam na neko vrijeme morala da prekinem terapiju˝ , priča Muamera, koja je poslije svega riješila da pokuša sa fitoterapijom.

BLAGOTVORNO BILJE

Čitajući magazin Lekovito bilje, Muamera je saznala za svoju sugrađanku Vezirku Sjerotanović i odmah je zatražila njenu pomoć. Na osnovu medicinske dokumentacije, poznata sarajevska travarka odredila joj je biljnu terapiju, koja se sastojala od kapi za slabu koncentraciju, tinkture Zlatne kapi od prirode i biljnu mješavinu sa medom 'Lavandula'. ˝Ove prozivode uzimala sam svaki dan, naizmjenično. Svako jutro na prazan stomak pila sam po jednu malu čašicu tinkture za slabu koncentraciju, a uz to, tri puta dnevno uzimala sam po dvije supene kašike Zlatnih kapi, pošto su mi bile malo prejake obično sam ih razblaživala u malo vode. Rpije glavnih obroka jela sam po jednu kašikicu Lavandule. Redovnom upotrebom ovih preparata za nepunih mjesec dana snizio mi se nivo masnoče u krvi i poboljšala mi se koncentracija i cirkulacija, a naslage na zidovima krvnih sudova počele su da se stanjuju˝, ističe Muamera koja, otako uzima Vezirkine preparate, nema nikakvih zdrastvenih problema. Vrtoglavice su nestale kao rukom odnesene i sada normalno obavlja kučne poslove, izlazi vani. Čak je i kuću bez problema sama okrečila. U slučaju da sojeti malaksalost, uzme nekoliko kapi tinkture za koncentraciju i kašikicu Lavandule, nakon čega se odmah osjeti bolje.

TINKTURA ZLATNE KAPI OD PRIRODE U KOMBINACIJI SA BILJNOM MJEŠAVINOM LAVANDULA JAČA IMUNITET

Dok je Muamera bolovala, njen suprug Zijah obavljao je svoje svakodnevne obaveze, a uz to se brinuo o njoj, kuhao ručak, prao veš...

Konstantno je bio neispavan u umoran, što je ostavilo posljedice na njegovo zdravlje. Osim toga, zbog nervoze i neizvjesnosti izgubio je apetit i naglo smršao, imunitet mu je oslabio.˝ Čim sam primjetila da sa Zijahom nešto nije uredu, pozvala sam Vezirku i zamolila je da mu preporuči neki svoj biljni preparat. Ona mu je i njemu dala tinkturu Zlatne kapi od prirode koje je pio jednom dnevno tokom nedelju dana. Za samo nekoliko dana, Zijah je prosto živnuo! Tnkturu je nastavio da pije jer mu je veoma prijala, pročišćavala je organizam, jačala ga i sprječavala pojavu bolesti.

Nakon tolike patnje, bolova i mnogobrojnih dana provedenih u kući kao u zatvoru sa bolešču, mogu samo da kažem da je Vezirka meni i mom Zijahu vratila život i slobodu u ruke˝, završava priću naša sagovornica gospođa Kudra Muamera.

 

 

 

 

Nazad >< Sljedeča

Firma ljekobilje 'Amila' - Travarka Vezirka Sjerotanović

Prirodno liječenje, zdravlje i ljepota

Home

O travarki Vezirki Sjerotanović

Proizvodni program

Foto galerija

Istinite priče

Savjeti i recepti

Index ljekovitog bilja

Kako doći do proizvoda

Tanja Lokin

"Biljnim preparatima travarke Vezirke Sjerotanović, uklonila sam miom na maternici. izliječila neprohodne jajovode i riješila problem neplodonosti".

Bajro Šuman

Zamalo da ostanem slijep

Nelis Bečević

Hijetalna hernija mi je zamalo život upropastila

Amela Ferhatović

Kontaktni dermatitis

Senada Zukić

Istinita priča jedne žene koja je mislila da nikada neče pobjediti kamenje u žuči

Murat Uzunović

Drugi su tvrdili drugačije, a ja sam ipak dijabetes doveo u red

Remzija Husović

Jednom kad te otvore, ništa te ne sastavi

Esma Uzunović

od želuca nisam mogla jesti, spavati a ni živjeti